Lyssna och lär

2 February, 2010

I tider av ett oändligt mediebrus är det förstås omöjligt att ta till sig allt! Just nu diskuteras “Paddan” eller the I-pad från Apple. En läsplatta för…ja för vem. Det beror på vem man lyssnar till. Försäljaren berättar förstås vitt och brett om denna multimediapanel, som ger dej möjlighet att läsa och lagra tusentals böcker, som du inte behöver en bokhylla för längre! Medieföretag ser helt andra nya möjligheter att genom den här läsplattan kunna ta betalt för sina produkter. tillåt mig i båda fallen att tvivla!

Lyssna noga till vad du erbjuds. Lyssna lika aktivt på alla nya pengar, som företag på “andra sidan” vill dra ur dina fickor. Gör ett eget aktivt val och var säker på att det passar just dig! Personligen är jag helt övertygad om att vi nu fått en ny multimediapryl, som ger fantastiska möjligheter på flera olika plan. Men samtidigt gäller det att lyssna till sina egna inre signaler, så att “Paddan” inte blir den pryl, som nu äter ännu mer av din egen fritid och den tid du vill spendera på annat.

Hörde idag en “bokkramare” som talade sig varm för denna teknikutveckling. Hennes huvudargument var, att hon nu kan bära omkring på 2200 böcker på en gång i stället för en åt gången. Min fråga är naturligtvis om hon tänker sig att läsa dessa 2200 böcker på en gång och hur hon i så fall är konstruerad? En möjlighet är förstås, att koppla ett par hörlurar till “Paddan” och lyssna sig igenom en god bok åt gången, där en förträfflig uppläsare ger den digitala boken ännu en oemotståndlig dimention! Se där. Lyssna och lär!

Peter

Ett svar på Lyssna och lär

 1. UGG Boots says:

  This article was very useful for a paper I am writing for my thesis.

  Thanks

  Bernice Franklin
  UGG Purses
  UGG Bags
  Classic Tall Chestnut

Lämna en kommentar