Judestjärna på finlandssvenskarna?

13 April, 2012

Ni läste alldeles rätt! Här i Finland pågår en ständig diskussion om finlandssvenskarnas status!

Senast igår bloggade en kvinna, anställd av Sannfinländarnas riksdagsledning, att alla utlänningar och varför inte även finlandssvenskarna  bära ett märke på sin klädsel, så att polisen lättare ska kunna skilja på folk och folk! Gick det i Nazityskland, borde det kunna går här, tycks hon anse. Naturligtvis blev det ett visst ramaskri. Det ultranationalistiska partiets högsta ledare har inte sagt något, däremot partiets gruppchef, som klädsamt nog tar avstånd. Inget annat riksdagsparti har ännu höjt rösten och sagt: Att nu jävlar får det väl ändå vara nog!

Jag tar mig för pannan, men förvånas föga. Sannfinländarna har gått i djupt samarbete med Danskt Folkeparti har ju trots sin högerpopulism varit tydlig mot nazistkrafterna, vilket under tio år minst gjort det regeringsdugligt. Jimmy Åkesson har ju också markerat mot den yttersta högern inom Sverigedemokraterna. De personerna återfinns idag i den svenska naziströrelsen. Här i Finland håller Sannfinländarna dörren öppen för alla som vill lägga sin röst på partiet, dvs även uttalade nazister.

Det blåa korset i Finlands flagga lyser alltmer mörkblått!

Eder

Peter

Lämna en kommentar