Zlatan Jaaaa, blev Zlatan Neeeeej, även i Belarus

13 June, 2012

En del säger att det är sportens tjusning, Andra säger att det är sportens förbannelse! Själv kände jag mig rent tom, när matchen var slut och sängen väntade här på hotellet i Minsk. Fast seger mot England och Frankrike förändrar ju liksom läget igen…

Den här dagen har jag vandrat i höga presidenters fotspår. Nyligen var Rysslands president på vandring tillsammans med det här landets president och promenaden gick igenom monteringshallen på världens största traktorfabrik Belarus. Jo den har samma namn som landet. Drygt 18000 kvadratmeter, drygt 22000 anställda (och då räknar vi inte in de som jobbar på andra sammansättningsfabriker på andra håll i landet och världen) och en mindre stad visade upp sig från sin bästa sida. Här var rent och snyggt, god stämning, men som så ofta i industrier på den här sidan Östersjön, finns det en hel del att göra på bland annat arbetsmiljöområdet!

På frågan var de största exportländerna finns, till vilka dessa välbyggda fordon exporteras, fick jag genast svar som Ryssland, Ukraina, Kazachstan, Iran, Afghanistan, Venezuela, China….döm själva.

Därefter besökte vi Tut.by, landets största internet-portal. Moderna lokaler, unga anställda, god stämning och en helt annan miljö, jämfört med de redaktioner jag i övrigt besökt vid mina tidigare besök.

Eftermiddagen tillbringade vi på ett krigsmuseum ute i det fria precis vid Stalins demarkationslinje (1200 km). Precis här gick vid den tiden gränsen mellan Sovjetunionen och Polen och bakom linjen gick bland annat järnvägen till Moskva.

Inte riktigt min kopp te, men platsen finns beskriven i bland annat Lonely Planet och drar till sig främst ryska turister året runt.

Avslutning mitt ute i den Belarusiska landsbygden, där hör o häpna det finns en alpin skidort. Där hade deltagarna ordnat med picknick och samtalet blev både öppet och intensivt! I morgon väntar en heldag som fokuserar på Media-konvergens

Lämna en kommentar