Om mig

Med min bakgrund från drygt 40 år i Mediabranschen, kan jag med fog säga; Peter Sommerstein har varit där! Har gjort det! Har lärt av alla mina positiva OCH mindre positiva erfarenheter!

När jag ser tillbaka, upptäcker jag journalisten, programledaren, mellanchefen och chefen. Sedan tio år konstaterar jag, att konsultens roll blivit det naturliga steget. Och erfarenheterna är överförbara på många olika branscher och vardagssituationer.

Numera arbetar jag främst individuellt . Därtill ser jag med glädje och tacksamhet tillbaka på flera uppdrag, där jag bistått med bland annat konkret handledning, mentorskap och coaching.

Några spännande arbetsplatser, som jag haft förmånen att vara en del av, har varit: Sveriges Radio, Sveriges Lokalradio, Sveriges Television, TV4 och Sydsvenska Dagbladet. Titlarna kan varieras i det oändliga, men här är några:

Reporter, studioreporter, programledare, redaktionssekreterare, projektledare, programproduktionschef, redaktionschef, nyhetschef, ansvarig utgivare och utvecklingschef, facklig företrädare och ledamot av bolagsstyrelse.

Därtill kan jag foga olika ledarutbildningar genom åren, bland andra följande:

  • Coach-utbildning, diplomerad 2010 av Coachcompagniet.
  • Förändringens fyra rum, certifierad 2009 av Ander & Lindström.
  • Sveriges Televisions ledarskapsprogram 1997-98.
  • Coaching in Media, Don Fry 1990, 1991.